Napsali o nás: Na síti se zrodil "google" pro vinaře. Nabízí sudy, etikety i brigádníky.

Vytvořeno: 03. 09. 2018

O nás

Napsali o nás: Na síti se zrodil "google" pro vinaře. Nabízí sudy, etikety i brigádníky.


Hledáme sklepmistra. Nabízíme sudy. Potřebujeme brigádníky. Umíme etikety. Všechny poptávky a nabídky z oboru vinařství se teď schází na webu pracevevinarstvi.cz, který má ambici stát se „googlem“ pro vinaře.

Podobná webová služba, díky níž by našli vše, co pro podnikání potřebují, totiž zatím chyběla. Díru v internetovém světě se rozhodla zaplnit Petra Tomčalová z Kobylí na Břeclavsku.

Absenci podobné nabídky si uvědomila ve chvíli, kdy pátrala po konkrétních službách a produktech pro vlastní vinařství.

„Potřebovala jsem najít různé služby a výrobky přímo od daného dodavatele a sjednat si podmínky napřímo. Chtěla jsem nějaký seznam, databázi, kde budou všichni dodavatelé na jednom místě a já bych si mohla vybírat i ty, které neznám, a srovnávat ceny,“ vysvětluje Tomčalová, co ji vedlo k založení portálu.

Podle ní se stále rodí nové firmy a podnikatelé, kteří s vinaři spolupracují a potřebují se dostat do povědomí. Vinařům zase web pomůže najít konkrétní produkty, služby i tolik potřebné pracovní síly. A lidem, kteří chtějí pro vinaře pracovat, volná místa.

„Se sloganem ‚Tato práce je radost‘ chci ukázat lidem, že dělat ve vinařství je víc než jen obyčejná práce od do. Je to životní styl spojený s přírodou, společností, zábavou a současným trendem,“ podotýká Tomčalová.

Brzy přibude také blog.

Vinaři už se naučili využívat portál ke zveřejnění své nabídky práce a stále přicházejí noví zadavatelé. Tím se zvyšuje také návštěvnost databáze – nyní obsahuje 199 ověřených profesionálů v oboru, kteří nabízejí své služby pro vinaře. Ti tady zase našli zázemí, kde mohou přehledně porovnávat a vybírat dodavatele.

„Brzy spustíme také blog, jenž vinařům přinese více informací z hlediska právního poradenství, novinek, které mohou ve svém podnikání aplikovat, rady a tipy, rozhovory s dodavateli a podobně. 

Fungujeme teprve čtrnáct měsíců a vše se neustále vyvíjí. Důležitý je zájem jak z pohledu vinařů, tak z řad profesionálů, kteří jim můžou pomoct,“ říká Tomčalová.

Že se web slibně rozjíždí, potvrzuje i několik zajímavých obchodů zprostředkovaných právě přes portál. Ať už jde o tisk etiket, sommeliérské potřeby, nebo stavbu sklepa.


„Zakázky se realizují a to je nejen pro nás potěšující,“ říká zakladatelka portálu.

Autor: Ivana Solaříková

Zdroj: https://brno.idnes.cz/prace-ve-vinarstvi-web-sluzby-dkz-/brno-zpravy.aspx?c=A180124_378434_brno-zpravy_krut

Počet zhlédnutí: 2977

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.