Pozvánka na vinařské akce v březnu 2019

Vytvořeno: 04. 03. 2019

Pozvánky na vinařské akce

Pozvánka na vinařské akce v březnu 2019

Také máte s prvními jarními paprsky chuť někam vyrazit? Teplejší vzduch a vůně prvních kvetoucích rostlin k tomu přímo vybízejí. Už jste byli za krásami a degustací na jižní Moravě nebo ve vinařských Čechách? Jaro je pro návštěvu vinařských oblastí ideální dobou.

Teploty už v tomto období stoupají na příjemnou úroveň a zároveň ještě není zcela letní dovolenková sezóna, takže se nebudete mačkat v přílišných davech vínuchtivých turistů. Bez větších problémů se ubytujete v jednom ze sklepů nebo penzionů a přímo na místě budete mít k dispozici celou řadu vinařských akcí, které vám nabídnou skvělá moravská či česká vína, Užijte si to! 

Slavnosti moravského uzeného a vína

2.-3. března, Brno, Brno-Bystrc, hrad Veveří

Největší uzenářsko-vinařská show (možná na světě, v Česku určitě). Jako obvykle v tomto čase bude Veveří patřit moravským symfonikům - uzenářům a vinařům. Ti první budou soutěžit o Krále uzenářů 2019, ti druzí dodají skvělá vína. Sledujte FB/SlavnostiMoravskehoUzeneho.

28. Výstava vín Kobylí

9. března, Kobylí, sokolovna

V sobotu 9. března od 10.00 hod. v sokolovně se uskuteční tradiční Výstava vín nejen vinařů z Kobylí, ale i z okolních obcí. Loni vystavovalo 205 vinařů z 32 vinařských obcí, z toho 12 zahraničních vystavovatelů. Srdečně zvou pořadatelé ZO ČZS Kobylí.

Blatnická výstava vín

9. března, Blatnice pod Svatým Antonínkem, kulturní dům

Oblíbená výstava vín z Blatnice a okolí. Zahájení ve 14.00, od 16.00 hod. hraje cimbálová muzika.

Hudební večer ve Valtickém Podzemí

16. března, Valtice, Valtické Podzemí

Večer a podzemní zážitková turistika ve Valtickém Podzemí, unikátním labyrintu historických vinných sklepů v celkové délce přes 900 metrů. Vína Lednicko-valtického areálu za doprovodu cimbálové muziky k tanci i poslechu. Speciality Valtického Podzemí. Aktuální program na webových stránkách.

Josefovský košt vín ve Vinařství U Kapličky

16.-17. března, Zaječí, Vinařství U Kapličky

Připravená pro vás budou nejenom vína z kolekce Víno Dalibor, Fresh Wine i Selection ročníku 2018. Veškeré informace o začátku akce obdržíte na recepci penzionu.

Degustace malovinařů středních a východních Čech

22. březan, Kutná Hora, klášter řádu sv. Voršily, Jiřího z Poděbrad 288, vinné sklepy - refektář

V pátek od 18.00 hod. proběhne pod záštitou Klubu přátel vína v Kutné Hoře a Vinných sklepů Kutná Hora tradiční jarní degustace vín malovinařů ze středních a východních Čech.

Meditrina

23. března, Žabčice, Lidový dům

Tradiční mezinárodní soutěž vín "Meditrina - ženy vína" vstupuje do 5. ročníku, a to 23. března v Žabčicích v Lidovém domě. Dopoledne proběhne hodnocení vín ženami degustátorkami vedenými odbornou garantkou, následuje večerní oslava vín a přínosu žen do světa vína pro širokou veřejnost od 19.00 hod.

Derflanská výstava vín

30. března, Uherské Hradiště, Uherské Hradiště - Sady, kulturní dům

Stovky vzorků vín od místních vinařů seřadíme stobodovou hodnoticí stupnicí do přehledného katalogu a připravíme vám je na okoštování. Zaplatíte jednotné vstupné 200 Kč, za které můžete koštovat až do... velmi povznesené nálady. Samozřejmostí jsou kvalitní sýry, domácí uzeniny a tanec při cimbálu.

Přehlídka vín a sýrů

30. března, Hrušky (okr. Břeclav), nová multifunkční hala základní školy

Již poosmnácté bude od 10.00 do 22.00 hod. výstava koncipována jako přehlídka vín (vína nejsou bodována) a bude spojena s ochutnávkou sýrů z malých českých mlékáren. Přehlídka vín z Podluží a další.


► KOMPLETNÍ PŘEHLED VŠECH VINAŘSKÝCH AKCÍ NAJDETE V KALENDÁŘI VINAŘSKÝCH AKCÍ na www.wineofczechrepublic.cz


Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz

Počet zhlédnutí: 2801

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.