100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 2020

Vytvořeno: 24. 01. 2020

Pozvánky na vinařské akce

100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 2020

Salon vín České republiky představuje kolekci 100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 2020, která uspěla v konkurenci téměř 2400 vín. 

Od čtvrtka 6. února budou tato vína po celý rok prezentována ve stejnojmenné degustační expozici v historickém sklepení valtického zámku.



V kolekci samozřejmě nechybí ani letošní absolutní Šampion – Rulandské modré, 2017, řada EGO, výběr z hroznů, číslo šarže 7235 ze Zámeckého vinařství Bzenec.


Slavnostní vyhlášení všech držitelů prestižního titulu „Zlatá medaile Salonu vín ČR 2020“, a tedy i složení degustační expozice, vítězů jednotlivých kategorií a nejlepší kolekce proběhne pro vinaře a pozvané hosty 5. února ve Valticích.


Odborní degustátoři z řad vinařů, sommelierů, enologů a dalších vinařských profesionálů rozhodli také o vítězích jednotlivých kategorií:


V kategorii bílých suchých a polosuchých vín porota ocenila Rulandské bílé, pozdní sběr, 2017, č. šarže 7116, Zámecké vinařství Bzenec s.r.o.


V kategorii bílých polosladkých vín porota nejvýše ohodnotila Rulandské šedé, výběr z hroznů, 2017, č. šarže 7371, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.


Jako nejlepší v kategorii bílých sladkých vín porota ocenila Chardonnay, výběr z hroznů, 2017, č. šarže NV265, NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s.


V kategorii růžových vín a klaretů uspěla Frankovka rosé, pozdní sběr, 2018, č. šarže 76/18, Víno Rakvice s.r.o.


Nejvyšší ocenění, tedy titul Šampiona a vítězství v kategorii červených suchých a polosuchých vín se stalo Rulandské modré, výběr z hroznů, 2017, č. šarže 7235, Zámecké vinařství Bzenec s.r.o.


V kategorii jakostních šumivých vín si nejvyšší ocenění vysloužilo víno Chateau Bzenec brut, jakostní šumivé víno s.o., 2015, č. šarže 16027C, CHATEAU BZENEC, spol. s r.o.


Cenu za nejlepší kolekci vín získala společnost Zámecké vinařství Bzenec s.r.o.


„Dvacetiletá tradice, počet přihlášených vzorků, unikátní trojkolový systém hodnocení, pečlivý výběr proškolených degustátorů a profesionální chemické analýzy hodnocených vín jednoznačně činí ze Salonu vín – národní soutěže vín nejprestižnější soutěž vín u nás,“ sdělil Ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra, které soutěž organizuje a dodává: „Zájem o soutěž nejenom ze strany vinařů, kteří se se svými víny soutěže účastní, ale také následně ze strany návštěvníků degustační expozice neustále roste. To nás zavazuje k tomu, abychom stále hledali nové cesty, jak v tisících moravských a českých vínech najít vždy ta nejlepší.“


Zdroj: www.vinarskecentrum.cz




Počet zhlédnutí: 2517

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.