Pozvánka na vinařské akce v únoru 2019

Vytvořeno: 31. 01. 2019

Pozvánky na vinařské akce

Pozvánka na vinařské akce v únoru 2019

Vyznejte lásku vínem nejen na sv. Valentýna! Květiny, dárek či vícechodová večeře – to vše obvykle patří do romanticky stráveného večera se svou milovanou polovičkou, ale k dokonalosti okamžiku nepochybně patří také víno. Připravili jsme výběr několika tipů na vína, která se umístila v letošním Salonu vín, tedy představují naprostou špičku našeho vinařství. Ochutnejte je již tuto sobotu, určitě vás nejen na Valentýna nadchnou! Láska se nese ve znamení červené, proto je jedna z odrůd, která si získá vaše srdce, jemné Rulandské modré výběr z hroznů 2015 z vinařství Jiří Radocha z Čejkovic. Další naší srdcovkou je růžová Rulanda modrá výběr z hroznů 2017 z žádovického vinařství Štěpán Maňák. Milovníkům sladších bílých vín stoprocentně učaruje polosladká Pálava, výběr z hroznů 2017 z vinařství Hanzel z Miroslavi. Tak příjemnou žízeň milovníci!

Hustopečský masopust na Turhandlích

2. února, Hustopeče, ulice Na Hradbách

Těšit se můžete na tradiční průvod fašankových masek, cimbálovou muziku, zabijačkové speciality a otevřené sklepy. Každý, kdo dorazí na masopustní průvod do 10.00 hod. v masce, dostane skleničku a koštovací lístky na víno zdarma! Vinné sklepy se otevřou s odbitím poledne.

Otevření 19. ročníku Salonu vín ČR

2. února, Valtice, Salon vín ČR, Zámek 1

Již 19. ročník Salonu vín České republiky bude poprvé otevřen široké veřejnosti první únorovou sobotu od 10.30 do 18.00 hod. V tento den můžete poprvé ochutnat novou kolekci 100 vín oceněných zlatou medailí Salon vín České republiky 2019.

Valentýnské snoubení pokrmů s vínem

14.-17. února, Zaječí, Vinařství U Kapličky

Přijďte i vy prožít romantický večer s vybranými specialitami nádherně se snoubícími s našimi víny. Akce probíhá po celý víkend. Program bude včas upřesněn na stránkách vinařství či na facebooku.

Jazz večer ve Valtickém Podzemí

16. února, Valtice, Valtické Podzemí

Večer plný jazz hudby k tanci a poslechu v unikátních prostorách Valtického Podzemí - podzemního města vína, unikátním labyrintu historických vinných sklepů v celkové délce přes 900 metrů. Aktuální program na webových stránkách.

Putování po dobšických sklepích

16. února, Dobšice, vinné sklepy

Tradiční ochutnávka převážně mladých vín dobšických vinařů. Akce začíná v 10.00 hod. a končí (?) v 18.00 hod. Na ochutnávku od 20.00 hod. navazuje masopustní zábava v dobšické sokolovně. Nezapomeňte se přihlásit na facebooku a účastnit se tak soutěže!

Zimní procházka vinohrady

16. února, Moravská Nová Ves, sklepní ulička Výmol a Zátiší

Ochutnávka vína a procházka od 14.00 hod. přes vinohrady s malým občerstvením směr vyhřátý sál kulturního domu v Týnci, kde od 16.00 hod. zahraje cimbálová muzika Husaři. Začátek akce v 11.00 hod. ve sklepích ve Výmole a Zátiší v Moravské Nové Vsi.

Holiday World

21.-24. února, Praha 7, Výstaviště Praha - Holešovice

28. středoevropský veletrh cestovního ruchu s prezentací nových propagačních a informačních materiálů vinařské turistiky z edice KRAJEM VÍNA. Jako doplněk ochutnávka vybraných vín z nové kolekce Salonu vín České republiky 2019.

II. Vinařský ples

23. února, Velké Bílovice, kulturní dům, náměstí

Velkobílovičtí vinaři si vás dovolují pozvat na tradiční Vinařský ples konaný 23. února od 19.00 hod. v kulturním domě ve Velkých Bílovicích.

Táborský festival vína

25. února - 17. dubna, Tábor, hotely, restaurace, vinotéky,...

11. ročník unikátního multikulturního festivalu, který v originálním programu 50 akcí spojuje víno, kulturu a jídlo. Návštěvníci se mohou těšit na špičkovou gastronomii a nejlepší vinaře z Moravy, Čech a zahraničí a bohatý kulturní program.

► KOMPLETNÍ PŘEHLED VŠECH VINAŘSKÝCH AKCÍ NAJDETE V KALENDÁŘI VINAŘSKÝCH AKCÍ.

Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz


Počet zhlédnutí: 4058

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.