Už jste požádali o podporu z Vinařského fondu?

Vytvořeno: 29. 01. 2019

Vinařství

Už jste požádali o podporu z Vinařského fondu?

Pokud plánujete pořádat, nebo se účastnit akcí spojených s vínem (výstavy, soutěže, košty…) určitě se zajímáte o možnost příspěvku z Vinařského fondu. Přečtěte si náš článek, kde se dozvíte termíny podávání žádostí, co všechno si můžete nechat proplatit a nové změny z roku 2019.

Co všechno Vinařský fond podporuje?

Výstavy a soutěže vín

S podporou Vinařského fondu počítejte na výstavách a soutěžích vín jako účastník i jako pořadatel. Jako účastník můžete fond požádat o příspěvek na náklady vztahující se na pronájem prezentační plochy. Příspěvek se vztahuje na veškeré výstavy a soutěže uvedené v Pravidlech pro žadatele. Není nutné, abyste se zúčastnili všech vyjmenovaných akcí. Stačí, když ve vyúčtování upřesníte, kolika soutěží či výstav jste se v letošním roce zúčastnili. Fond vám poté vyplatí 50 % nákladů spojených s těmito událostmi.

Jako pořadatel se dočkáte proplacení poloviny nákladů spojených s pronájmem prostoru a propagací akce. Úhrada se týká nejen místních výstav, koštů a soutěží, ale i regionálních a celorepublikových akcí.

Akce na propagace vína 

Příspěvku se také dočkáte v případě, kdy pořádáte různé události spojené s propagací vína (vinobraní, otevřené sklepy atd.). Vinařský fond vám v tomto případě proplatí 90 % nákladů, které souvisí s propagací, odměnou pro účinkující a pronájmem prostoru.

Výroba informačních materiálů

Chcete veřejnost informovat o vinařství a vinohradnictví? Pokud plánujete vydávat publikace o víně, vinařství či vinohradnictví, tištěnou či webovou prezentaci vinařských spolků, sdružení, obcí nebo regionu, můžete také očekávat podporu Vinařského fondu.

Kdy musí akce probíhat?

Všechny pořádané akce musí proběhnout v období od 1. dubna do 31. prosince 2019. Na všech akcích také musíte zveřejnit logo Vinařského fondu a logo Vína z Moravy, Vína z Čech (nevztahuje se pouze na malé výstavy či košty).

Do kdy mohu podávat žádost?

Žádost můžete podat až do 15. února 2019. Další termín pak bude probíhat v druhé půlce roku, konkrétně od 1. července do 15. srpna 2019. Zapojit se můžete jako fyzická i jako právnická osoba.

Změna v roce 2019

Pokud jste žádali o podporu v minulém roce, jistě víte, že jste museli žádat jednotlivě na každou soutěž či výstavu. Letos však musíte podat souhrnnou žádost podle seznamu v Pravidlech pro žadatele o podporu, které naleznete na oficiálních webových stránkách Vinařského fondu. Pokud byste podali žádost podle starých podmínek, bude automaticky zamítnuta.


Zdroj: Redakce Práce ve vinařství www.pracevevinarstvi.cz




Počet zhlédnutí: 4061

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.