Seznamte se s novým produktem ze slovenské dílny 

Vytvořeno: 12. 11. 2019

Vinařství

Seznamte se s novým produktem ze slovenské dílny 

Každoročně se jako malovinař trápíte s umýváním demižonů? Vinař ze Zemplína si s tím poradil. Vymyslel zařízení na čištění demižonů, se kterým se práce mění na zábavu. Časy, kdy jste třepali těžkým demižónem v rukách naplněným vodou a pískem je už pryč. A příprava vína tak může být ještě o něco příjemnější, než je teď.


Patentované zariadenie PIROUETTE Carboy Brush pozostáva z tyče, na konci ktorej je disk na veľké alebo malé demižóny. Následne sa tyč uchytí do aku-vŕtačky a rotáciou precízne umýva vnútorné steny demižónu.



Mnohí by si mysleli, že je to iba handrička na tyčke. To určite nie. V skratke vám vysvetlíme podstatu chráneného riešenia.


Na konci tyče sú dômyselne usporiadané textilné kruhy. Spustením zariadenia do otáčok sa vplyvom odstredivej sily vytvorí z textilných dielov tuhý útvar disku. Odstredivá sila rotácie stabilizuje disk kolmo na tyč. Takto sa z handričky stal silový čistiaci nástroj.


Zariadenie nájdete v dvoch typoch. Prvý typ je vhodný na demižóny veľkosti 10–40 litrov, druhý pre 50 a viac litrov. Disky, ktoré rozhodujú o veľkosti umývaného demižóna sa dajú individuálne dokupovať a nahrádzať na pôvodnú tyč. Čistič pozostáva z kvalitného a hygienického materiálu a vyrábame ho ručne na Slovensku.



Už po prvých skúškach sme vedeli, že výrobok plní funkciu presne podľa našich očakávaní. Nasledovali unavové prevádzkové skúšky, aby sme mali istotu, že zariadenie vydrží opakovane umývať aj silno znečistené demižóny bez poškodenia. Nasledujúce referencie vinárov nám dali silu na investíciu do výroby prvej série. Tieto boli všetky za pár mesiacov predané a v súčasnosti sa dopredáva druhá séria. Musíme aj neskromne povedať, že doposiaľ sme nezaznamenali žiadne reklamácie.


Napriek doterajším pozitívnym skúsenostiam s čističom zisťujeme, že medzi vinármi je určitá nedôvera. Tak ako k všetkým novým veciam. Nuž treba povedať, že je to výrobok rýdzo slovenský, vyrobený slovenskými rukami z kvalitných dielov.


Výrobok bol testovaný vinárom prevádzkovými skúškami. Bude vám podstatne uľahčovať prácu, to ručíme na 100 %.


Zaujímavosť na záver

Premýšľali ste nad tým, prečo je pred carboy brush slovíčko Pirouette a teda v slovenčine pirueta? Výrobca čističa sa pri tvorbe názvu inšpiroval baletkou, ktorej sa pri piruete šaty rozprestreli po obvode do tvaru disku.



Počet zhlédnutí: 4977

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.