Při jaké příležitosti si dát moravské a české víno?

Vytvořeno: 24. 06. 2020

Novinky

Při jaké příležitosti si dát moravské a české víno?

Svět se vrací do normálního rytmu, opatření se uvolňují a vinaři chystají první vinařské akce. I když jsou ty největší stále omezené, příležitostí, kdy si dát dobré moravské nebo české víno, je stále dost. Jaké to jsou?


Grilování nebo piknik

Ať už má grilování svůj původ kdekoliv, my Češi jsme ho přijali za své. Řadíme se mezi vášnivé grillmastery a hlavně v teplých letních měsících tuto činnost často a s oblibou provozujeme. Grilování je pak také společenská událost, protože málokdy si grilujeme sami doma, ale většinou je to příležitost se sejít s přáteli a strávit společný čas. Nejčastěji grilujeme maso, zeleninu, sýry nebo třeba ryby a každou z těchto surovin lze spárovat s ideálním moravským nebo českým vínem, a pozvednout tak zážitek na vyšší úroveň.

Party a oslavy

Různé oslavy a party jsou pro konzumaci vína jako stvořené. Jen málokdo si dovede představit, že by si třeba na kamarádově oslavě narozenin nemohl dát skleničku vína. Jde o další skvělou příležitost sáhnout právě po moravském a českém vínu, která sem patří nejen díky své kvalitě, ale také jako projev podpory vinařům. Každá prodaná láhev je pro ně zvláště teď vzkazem, že si jejich práce lidé váží, že oceňují, jak se starají o krajinu jižní Moravy a vinařských Čech a že chtějí, aby současné starosti přestáli.

Jen tak s rodinou či přáteli

Karanténa nás na nějakou dobu zavřela doma a omezila nám kontakt s přáteli, známými ale i rodinou. Proto teď, když se již můžeme volně stýkat, proč se nesejít třeba u večeře v dobré restauraci doprovázené pečlivě vybranými moravskými nebo českými víny. Podporujme produkty z naší země, a to jak víno a jídlo, tak i ty, kteří nám umožňují vychutnat si je, tedy vinaře, vinárníky, kuchaře i číšníky. Jedině tak naše peníze zůstanou doma v České republice a dříve nebo později se nám zase do peněženek vrátí.

Na dovolené

Ať už otevírání hranic nabere rychlejší, nebo naopak pomalejší spád, tak jako tak většinu Čechů čeká alespoň krátká dovolená v České republice. Jižní Morava a víno by pak měly být neopomenutelnými cíli. Protože v místě, kde víno vzniká, chutná také nejlépe. A když se k němu přidají příběhy jeho výrobce…

Samozřejmě se nejedná o výčet všech aktivit a příležitostí, kdy si můžeme dobré víno dát. Moravské a české víno se hodí skoro ke každé příležitosti a může ozvláštnit nebo i vylepšit jinak běžnou činnost. Výše zmíněné akce jsou pak jen výběrem toho, co v blížícím se létě často a rádi děláme. Na běžné a oblíbené vinařské akce si možná budeme muset ještě chvíli počkat, na to dát si moravské a české víno ale naštěstí čekat nemusíme. Každá příležitost je totiž ta vhodná.


Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz




Počet zhlédnutí: 1767

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.